top of page

V městském parku v Bruntále je na jaře opět velmi živo.

V městském parku v Bruntále je na jaře opět velmi živo. Nejen že zde tráví občané města svůj volný čas na kolech, in-line bruslích a na procházkách s dětmi. Ale vracejí se sem také ptačí obyvatelé.

A mají kam! V parku byly nainstalovány v roce 2012 různé typy ptačích budek, které klienti sdružení Polárka letos v zimě opravili a pro přehled označili velkými bílými čísly. Nyní bude velmi zajímavé sledovat, do kterého „čísla popisného“ se kdo nastěhuje, kde budou bydlet špačkové a kdo vedle rodinky sýkorek.

Budky byly pořízeny v česko-polském projektu „Cesty za společným poznáním“ a pomohly rozšířit možnost hnízdění ptačím obyvatelům v nedávno rekonstruovaném parku. V rámci stejného projektu byl také vydán leták, ve kterém jsou uvedeny všechny druhy ptáků, které v našem parku žijí.

Dnes by se dalo do tohoto letáčku zakreslit, ve které budce který druh bydlí (letáček je na konci textu ke stažení). Jenže, je tu problém! Podle nejnovějších pozorování v parku 20 budek nestačí. Naše nové ptačí budky jsou natolik žádaným obydlím, že se o ně ptáci doslova perou.

A TO JE PŘÍLEŽITOST PRO OBČANY NAŠEHO MĚSTA, abychom pomohli našim spoluobyvatelům a pořídili do každé ze svých zahrádek aspoň jednu ptačí budku.

Její obyvatelé oživí zahrádku, pomohou od škůdců a navíc přinesou spoustu zajímavých zážitků při pozorování ptačího světa. V uspěchané době pojďme blíže přírodě.


Nejnovější
Archiv
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page